Bedrijfsstrategie

nowosci

Wij houden ons bezig met het vervaardigen van kleine gebouwen of ruimtes voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het gaat hierbij om commerciële paviljoenen, kantoorpaviljoenen, gastronomische paviljoenen, bazaars, werfcontainers, wachtershuisjes, portierhuisjes, sociale containers, verplaatsbare containers, commerciële containers, kantoorcontainers, modulaire containers, baanwinkels of carwashes, gebouwen bij benzinestation, garages, werkplaatsen en haltes.

Wij beschikken over een ruime ervaring met het vervaardigen en assembleren van ruimtes met sandwichpanelen. Onze paviljoenen worden vervaardigd volgens het lichtgewicht behuizings-principe, met een lichte staalconstructie en wanden en een dak van sandwichpanelen met een polystyreen- of polyurethaankern. Voor deze gebouwen zijn geen fundamenten vereist.

Ieder paviljoen wordt vervaardigd volgens de individuele vereisten van de klant, met een uniek uiterlijk en een unieke kleur van de sierelementen. Door de speciale afwerking onstaat een unieke ruimte die ongetwijfeld de belangstelling opwekt en die u in staat stelt om potentiële klanten of handelspartners aan te trekken.

Door de voortdurende ontwikkeling van ons bedrijf hebben wij beslist om ook op de internationale markt van start te gaan. Wij zouden nieuwe klanten willen aantrekken en hebben daarom filialen opgericht in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Ons bedrijf wordt gekenmerkt door zijn drang naar innovatie. Zodoende zijn wij in staat om de beste resultaten te boeken op het gebied van moderne modulebouw. Onze uitvoering van allerlei projecten, de manier waarop wij onze ruimtes vervaardigen en onze aanvullende diensten zijn bepalend voor de voordelen waarvan de gebruikers van onze ruimtes kunnen genieten.

Lichtgewicht behuizings-technologie

Nieuwigheden in de lichtgewicht behuizings-technologie

Wilt u weten of wij in staat zijn om interessante, moderne en tegelijk praktische en estethische service- en handelsruimtes of gebouwen uit andere industrietakken op te zetten? Of wilt u weten of wij inderdaad afwijken van het cliché dat sandwichpanelen niet meer zijn dan oud, vuil en verroest plaatstaal waardoor klanten eerder worden weggejaagd dan aangetrokken?

One moderne ruimtes worden vervaardigd volgens het lichtgewicht behuizings-principe. Daarbij gaat het om commerciële paviljoenen, gastronomische paviljoenen, kantoorpaviljoenen, magazijnen, kiosken, garages en andere. Deze worden gekenmerkt door hun innovatieve uiterlijk, hun esthetische afwerking en hun praktische toepassingen. Wij maken al meer dan 40 jaar gebruik van sandwichpanelen om dergelijke ruimtes te ontwerpen. Vandaag de dag zijn deze panelen verkrijgbaar in verschillende vormen, met allerlei plaatstalen bekledingsprofielen en in verschillende RAL-kleuren. Zo ontstaan er architecturaal heel interessante ruimtes.

Een belangrijk element dat het eindeffect beïnvloedt is het gebruik van speciale afwerkingen, zoals bevestigingsprofielen aan alle randen en snijpunten. Deze zijn vervaardigd van verzinkt en gecoat plaatstaal en zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. De kleur zorgt ervoor dat de ruimte een fraai uiterlijk krijgt. Vaak worden er ook contrasterende kleuren gebruikt voor wanden, ramen enz.

Technische gegevens

tlo artykul dane techniczne

Moderne modulebouw is steeds vaker gebaseerd op het lichtgewicht behuizings-principe, met ruimtes die slechts tijdelijk verbonden zijn met een bepaald terrein en die geen gegoten fundering vereisen. Als er dan toch wordt gewerkt met een fundering, dan houden de werkzaamheden daarvoor in dat het terrein waterpas wordt gemaakt en daar betonblokken bovenop worden geplaatst volgens het grondplan van onze ontwerper. Tevens is gegoten beton mogelijk, over de hele oppervlakte waar het paviljoen, de container, de garage, het portiershuisje, de kiosk of de ruimte moet komen.

Paviljoenbasis: de basis van ieder paviljoen is een spantconstructie van rechthoekige, precies koudgewalste staalprofielen. De afmetingen van deze profielen is afhankelijk van de grootte van het paviljoen. Alle elementen worden door ons gekwalificeerde personeel gelast volgens de MIG/MAG-techniek, waarna de afgewerkte elementen twee keer worden gecoat.

Het onderste gedeelte van de spantconstructie is volledig beveiligd met 0,5 mm dik gepoedercoat plaatstaal. Binnenin de spantconstructie bevindt zich een isolatielaag (isolatie met polyurethaanplaten of mineraalwol met een dikte van 60 of 80 mm – naargelang de de hoogte van de constructie). De toplaag van de vloer bestaat uit OSB-platen met een dikte van 22 mm.

Wanden en dak: voor de wanden wordt gebruikgemaakt van sandwichpanelen met diverse kerndikten – naargelang de toepassing van het gebouw is dat 60 tot 150 mm. Sandwichpanelen zijn licht en hebben een polystyreen- of polyurethaankern met 0,5 mm dik gepoedercoat plaatstaal eromheen. Sandwichpanelen zijn heel goed thermisch geleidend en zijn dus ook erg energiebesparend. Een van de voordelen is ook dat sandwichpanelen eenvoudig en snel kunnen worden geassembleerd en weer afgebouwd. Daarom zijn zij ideaal geschikt als bekleding van dit soort gebouwen. De platen worden van onder en van boven aangebracht in koudgewalste en dubbellagig gecoate stalen C-rails. De platen worden met elkaar en worden verbonden met de C-rails met behulp van polyurethaanschuim, waardoor het gebouw niet bevriest.

Zoals de wanden is ook het dak vervaardigd van sandwichpanelen. Daarbij wordt steeds gebruikgemaakt van piepschuimnplaten met een 150 mm dikke kern. De plaatverbindingen zijn gevuld met polyurethaanschuim en beveiligd via een D-1-bewerking. De dakplaten worden vastgeschroefd aan de C-rails met zelftappende schroeven. Waar de wanden en het dak worden verbonden wordt gebruikgemaakt van een schuimafdichting, waardoor bevriezing wordt tegengegaan en het paviljoen wordt afgedicht.

De sandwichpanelen aan de wand en op het dak zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Deze dienen van tevoren te worden overeengekomen (in verband met de beschikbaarheid). De platen worden over de hele oppervlakte beveiligd met beschermende folie.

Een heel belangrijk element dat tevens een invloed heeft op het unieke eindeffect van onze paviljoenen is het gebruik van afwerkingen en sierelementen. Deze afwerkingen zijn van 0,5 of 0,7 mm dik plaatstaal (afhankelijk van de toepassing). Alle plaatstalen afwerkingen zijn vervaardigd (afgemeten, gewalst en op maat gesneden) door onze medewerkers. De beschikbaarheid van de kleuren heeft betrekking op heel het RAL-kleurenpallet.

Ook mogelijk is de assemblage van gebouwen zoals kiosken, garages en portierhuisjes zonder geïsoleerde vloer – dan worden deze opgezet met kant-en-klare wanden en moet er een betonplaat voor de hele oppervlakte worden voorbereid zodat daarop de vooraf gefabriceerde elementen kunnen worden opgebouwd. De uitvoering van de wanden en het dak verandert niet.

In kantoorpaviljoenen, gastronomische en commerciële paviljoenen, portierhuisjes, werfcontainers en andere wordt gebruikgemaakt van PVC- of aluminium-raamsystemen met afmetingen en kleuren, geheel volgens de behoeften van de klant.

Natuurlijk bieden wij een volledige assemblage aan van onze paviljoenen, containers en kiosken. Deze worden bij de klant geassembleerd met het vereiste professionele materieel en de nodige bevestigingssystemen.